vrijdag 4 december 2009

't Heerlijk avondje in de drukke decembermaand.

Morgen is het 5 december, maar voor ons zit het heerlijk avondje er al weer op. Altijd weer reuze gezellig om het met de kids te vieren. Dit keer ook met onze kleindochter die vandaag een half jaar is geworden. Na een heel gezellige maaltijd met het hele gezin, hebben we alle gedichten gelezen, surprises uitgepakt en gesnoept van de pepernoten en de marsepein. Daarna – oude traditie – gezellig op de bank onderuit voor een video.



Julia pakt haar cadeautjes uit. Ze is nu een half jaar!






U begrijpt het. De decembermaand is aangebroken. De kerstkaarten zijn gekocht. Nu nog schrijven en posten. De kerstspullen komen straks uit de mottenballen. De preken in de 10daagse veldtocht worden voorbereid.
Deze week ook de bijeenkomst bijgewoond van Dr. Arie W. Zwiep (de man heeft zijn voorletters mee!) die aan de VU in Amsterdam zijn nieuwe boek presenteerde. Ik ken deze Arie al heel wat jaren en we zijn oud collega's uit de tijd dat ik nog les gaf aan de ETH. Hermeneutiek ofwel de uitlegkunde van de Bijbel was het onderwerp van zijn boek. Dus een boeiend boek aangeschaft om tijdens de kerstdagen te lezen!
Zondag is weerman Reinier van den Berg in ons midden in de 2e dienst. “Als het leven soms pijn doet.” Het thema herinnert mij aan weer een boek van Dr. James B. Richards “How to stop the pain.” Het gaat over “Pijn is onvermijdelijk, maar een slachtofferrol is een keus.” Een boeiend werkboek waar je handvatten aangereikt krijgt om het lijden in het leven te aanvaarden en er op een positieve manier mee om te gaan en het in te schakelen om Gods droom en zijn plan met je leven toch dichterbij te brengen.
http://www.youtube.com/watch?v=a28PKiZ_WbU
In de eerste dienst hoop ikzelf weer voor te gaan en zal het DV gaan over David die voor de 2e keer naar de Filistijnen uitwijkt. Titel: een leider maakt een fout! Spannende titel. Leiders? Het zijn net mensen!
Blessies en shalom
Arie





http://www.parousia.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten