maandag 16 mei 2011

Donderdag 5 mei

Op donderdag 5 mei zijn we eerst voor de doopdienst naar Jardenit gegaan aan de oevers van de rivier de Jordaan. Daar zijn gedoopt Pieter en Marleen Goudriaan. Het was een heel ontroerend moment.
Daarna bezochten we Beth Shean. De romeinse opgravingen zijn indrukwekkend. De plaats is overigens ook de plek waar koning Saul de dood vond in de strijd tegen de Filistijnen.
Daarna reden we door het Jordaandal en het Palestijnse gebied naar Jericho. Na een tussenstop aldaar, vervolgden we onze weg naar Jeruzalem.
Daar hebben we ingecheckt in het Jerusalem Tower hotel. Hoewel het een prima hotel was, liet de service aan de balie wel te wensen over. Maar goed...we zijn met de hele groep gaan eten in een Pizza restaurant en ik heb genoten van een overheerlijke Rochefort salade.
De volgende dag hebben we een gebedswandeling gemaakt over de muren van Jeruzalem. Daarna de Olijfberg opgezocht en de Via Dolorosa afgelopen tot de kerk van het heilige graf. Niet echt iets om trots op te zijn als christenen. Een mooiere plek is de vermeende heuvel Golgotha en de graftuin aan de Derech Nablus. Daar kom je tot stilte en bezinning. In de waarschijnlijke tuin van Jozef van Arimathea hebben we gezongen en het opstandingsverhaal uit de Bijbel gelezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten