donderdag 9 september 2010

Jantje

U kent vast Jantje wel. De zoon van de dominee. Pa lief is apetrots op hem. Jantje wil namelijk later ook graag dominee worden! Om dat te etalleren roept zijn vader hem als hij met gemeenteleden staat te praten. "Jantje, wat wil jij later graag worden?", vraagt hij vol verwachting. "Dominee", antwoordt Jantje, "want dan hoef je maar één dag per week te werken en zondags is er toch niks leuks op TV."
Tsja....het kan zijn dat sommigen denken: Wat doet de dominee nauw zo'n hele week?
Een greep uit de afgelopen dagen: pastoraal bezoek, geboortebezoek, Happie, vergadering EDT, gesprek. Volgende dag: administratie bijwerken, verlaat verjaardagsbezoek oudere in de gemeente, preekvoorbereiding. Volgende dag: gebedsontbijt met collega voorgangers uit Gouda, preekstudie, e mails beantwoorden, afscheidsdienst, doopcatechese. Weer een dag voorbij. Volgende dag: Preken afmaken. Artikelen schrijven voor Campagne en de krant. Huwelijksdienst bezoeken. Spreken op seminar in Woerden. Dag later: mededelingenblad maken. Doopzitting. Overleg collega voorgangers CAMA. Spreken in bejaardenhuis Ronssehof. Weer een dag later: voorbereidingen treffen voor de zondag. Powerpoint presentaties maken.
Ik denk wel eens: Die Jantje....hij komt er nog wel achter.
Anyway: zondag staan er twee prachtige diensten in de steigers. In de eerste dienst wordt er gedoopt. In de tweede dienst wandelen we in de voetstappen van Jezus door het heilige land n.a.v. de foto's van de recente Israelreis. (foto)
Zondag rustdag. Ook voor predikanten????

Blessies en shalom,

Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten