donderdag 23 september 2010

Idealen

Ideaal, zo'n wandelvrijwilliger die regelmatig met Jesse op pad gaat. Ronald Montagne doet het al vele jaren. Hij is een huisvriend en al vele jaren deelt hij een stukje van zijn leven met onze zoon. We zijn blij met iemand die zo trouw is aan zijn idealen.
Idealen was ook het trefwoord dat me vandaag door het hoofd schoot. Op de ABC voorgangersdag in Zoetermeer trof ik allerlei collega's. We deelden lief en leed en baden voor elkaar. Sommigen onder hen zijn met grote idealen begonnen, maar vechten nu om ze overeind te houden. Er zijn er die zich afvragen: Waar is God in alles? Trouw zijn aan je idealen valt inderdaad niet altijd mee als je langere tijd in de wijngaard actief bent!
Liefde en trouw zijn ook de idealen waar het morgen om draait bij het huwelijk van Jannieka en Michel. Helemaal in het verre noorden van ons land geven ze elkaar hun 'ja' woord. Een ideaal stel. Een potje past een dekseltje! Hoe het zal zijn op 25 sept. 2060 als zij hun 50 jarig, gouden huwelijk vieren met kinderen, klein en misschien achterkleinkinderen? Is het dan nog alles goud wat er blinkt? In elk geval hopen en bidden we het oprecht.
Henk van Dorp spreekt as. zondag in de eerste dienst. Ik zie hem als iemand met nog dezelfde idealen waarmee hij jaren geleden aan zijn bediening begon in Belgie. Evangelisatie is daar ploeteren op de rotsen. Toch komt Henk op mij over als een blijmoedig man, die vasthoudt aan zijn overtuigingen. Chapeau!!
Ook kunnen we van Jezus zeggen dat Hij idealen had. In de tweede dienst hoop ik erover te spreken n.a.v. Joh.1:29-34. Zie het Lam Gods.... Iemand die zelfs voor zijn idealen is gestorven.
Tot zondag lieve mensen!

Blessies en shalom,
Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten