donderdag 4 februari 2010

Klagen over het weer!

Dat geklaag over het weer: we doen er allemaal lekker aan mee. Jammer dat de weersomstandigheden ons soms weerhouden om zondag naar de diensten te gaan. Denk alleen al aan het weeralarm rond de kerst. Afgelopen zondag was het weer (!) raak. Glibberen over de dijk. Na afloop van de eerste dienst auto's die wegglijden als ze vanaf de v. Nederhorststraat proberen weg te komen. Vanuit de 'consistorie' achter het podium was het zelfs vermakelijk om te zien. Hoewel ook link!
Toch waren we allemaal zeer bemoedigd door het aantal gasten in de tweede dienst n.a.v. de serie diensten over: “De God die je zoekt...” Ook de band was inspirerend. Veel dank aan de luitjes van Released.
Zo zijn we al weer de tweede maand ingerold van dit kalenderjaar. Hopelijk is het as. zondag niet glad en is ieder in elk geval in de gelegenheid om de dienst aan God bij te wonen.
Van “ijs en weder diendende” moet koning David geen last hebben gehad. God woonde daar zelfs in een tent. Maar liefst 24 koren van twaalf man hadden op toerbeurt voor de ark dienst bij het morgen, middag en avond gebed. Dat moet een indrukwekkend geheel geweest zijn. Al die Levieten in hun witte gewaden met opgeheven handen al zingend: Hodu Adonai ki tov, ki le olam chasdo. (Looft de Here want Hij is goed, want zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid.) “Waarom zijn de bananen krom?” Luister maar eens!
http://www.youtube.com/watch?v=ZUVUsioS1QU&feature=PlayList&p=7DD5D0E63271F9B1&index=0
In Davids tijd klonk de ramshoorn om de inwoners van de stad op te roepen naar de plaats der samenkomst.
Bij ons luidt er om 9.15 uur de klok. Niet onze eigen klokken, maar het vriendelijke gebeier van de buren: de Gereformeerde Gemeente.
Tot zondag bij leven en welzijn, ijs en weder dienende!
Blessies en shalom,
Arie
Ps. (Zondag oppassen!) Morgen (vrijdag) ook oppassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten