donderdag 28 januari 2010

Te druk om niet te bidden.

Druk, druk, druk. Je merkt aan alle kanten dat het seizoen in de gemeente volop draait. De 2e Alpha cursus is weer van start gegaan i.s.m. Happie, De Aanstekelijk Christenzijn cursus komt er aan, niet te vergeten de Netwerkcursus, de kringen draaien volop en 'last but not least' de zondagse erediensten. Mooie diensten met dopen en opdragen liggen al weer achter ons. Zondag start de serie “de God die je zoekt...” in de tweede dienst. Geweldig om zo ook naar buiten toe ons uit te strekken en gasten uit te nodigen om hen bekend te maken met het Evangelie.
Bij de diensten spelen de teamleden van het Eredienst team een belangrijke rol. Elke maandag is het een gezellig samen zijn als we terugblikken op de zondag en de diensten voor de komende weken voorbereiden. Het team zet zich voor 100% in bij alles wat er komt kijken bij de organisatie van de dienst aan God.
Een tegenslag was het wel deze week dat ik een lichte griepaanval kreeg. Snotteren op de bank, hoesten en hoofdpijn houdt je bij het kwakkelende weer van de straat. Gelukkig is het nu weer over en kon de kringavond bij ons thuis toch doorgaan, waarbij we lekker samen hebben gegeten en een studie deden over het leven van David in aansluiting op de serie preken.
Zondag in de eerste dienst is het verhaal van David en Mefiboseth aan de beurt. (2 Sam.9) Het is een juweeltje. Prachtig en ontroerend hoe David 'chesed' (goedertierenheid!) bewijst aan de gehandicapte zoon van Jonathan omwille van het verbond tussen beide vrienden. Een verhaal dat mij als ouder van een gehandicapte zoon bijzonder aanspreekt.
De band Released zal de aanbiddingsdienst verzorgen. Kind aan huis zijn ze bij Parousia.
Blessies en een heel gezegende zondag toegewenst.
Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten