vrijdag 22 januari 2010

Hartverwarmend.

Net als je schoon genoeg hebt van het feit dat Nederland één groot standpunt.nl is, waar meningen over elkaar heen rollen, oppervlakkigheid de boventoon voert, we van de éne naar de andere hype worden meegenomen en het halve land ruzie makend over straat gaat, gebeuren er ineens prachtige dingen. Iedereen zet zich in voor Haiti. Hartverwarmend. Overal acties. BN'ers die zich inzetten. Kinderen die voor het goede doel zich sterk maken. Dan mag je met recht trots zijn op Nederland.
Het is ook hartverscheurend als je de beelden ziet. Ik hoef het u niets te vertellen. Zeer aangrijpend. Honderduizenden zijn dakloos. Tienduizenden zijn omgekomen. Er is geen voedsel, water, medische voorziening. Onvoorstelbare nood. Wie zou dan zijn hart niet laten spreken?!
Ook Parousia draagt een steentje bij. Wij hebben het voordeel dat CAMA services, de internationale diaconale tak van de CAMA al jarenlang werkt in Haiti en daar een netwerk heeft en al voor de aardbeving via projecten aanwezig was. Tegelijk blijft er van giften niets aan de spreekwoordelijke strijkstok hangen. Daarom maken we er de komende week een hartezaak van om te geven. Via de collecte zondag in de diensten en via de bankrekening van de gemeente.
Ons hart gaat ook open nu we morgen met Julia een bezoek brengen aan overgroot opa en twee overgroot oma's. Een weerzien dat – naar ik verwacht - hartverwarmend zal zijn. Je voelt je – in het licht van het bovengenoemde - des te meer bevoorrecht als je weet dat wij alles hebben wat ons hartje begeert!
Nu het toch over het hart gaat: David was een man naar Gods hart! As. zondag is het weer zover. Dat de man het hart op de goede plaats heeft, blijkt wel uit het feit dat hij zijn fouten ruiterlijk erkent. Dat was ook wel nodig, want toen de ark de eerste keer naar Jeruzalem werd gebracht, ging er heel wat mis!
De vier baby's die in de eerste dienst worden opgedragen zullen zeker de harten veroveren.
Blessies en een hartelijke groet,
Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten