woensdag 27 oktober 2010

25 jaar!

Vandaag, 27 okt. 2010 is het precies 25 jaar geleden dat Dorien en ik het voorgangersambt hebben aanvaard. Dat gebeurde in de CAMA gemeente van Delft.
Daarbij is nog een leuke anecdote: Onze dochter Rivka was op 11 okt. dat jaar geboren. We kregen toen een leuk kaartje van vrienden waarop stond: Hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweede kindje. En nu zien we met jullie uit naar de 27ste!!Ik moet zeggen dat we dat iets teveel van het goede vonden. We hebben het maar bij drie gelaten! Dank aan alle mensen die kaartjes stuurden, e mailtjes, E cards en attenties brachten. Binnenkort hopen we dit jubileum te vieren.
Verder verloopt deze week zoals alle andere weken. Bezoekjes her en der, voorbereiding prediking, teamleidersbespreking, happie, vergadering eredienst team, enz. Bijzonder deze week was de ontmoeting in het stadhuis van Gouda met andere predikanten die betrokken zijn bij rampenbestrijding. De (burgelijke) gemeente Gouda roept jaarlijks geestelijke verzorgers bijeen om een update te geven over iets waarvan we hopen dat het zich nooit voordoet. Maar met Volendam en Enschede in ons achterhoofd weet je maar nooit.
As. zondag hoop ik weer voor te gaan. Het is dan 31 okt. De dag waarop we herdenken dat de kerk hervormd werd. Maarten Luther spijkerde 95 stellingen aan de slotkapel te Wittenberg. Die gebeurtenis uit 1517 heeft de heilige Bijbel aan ons terug gegeven. Een prachtige tekst die we zondag ook zullen lezen is Rom.1:17. De lijftekst van Luther. "Want gerechtigheid Gods wordt daarin geopenbaard uit geloof tot geloof, want de rechtvaardige zal uit geloof leven."

Blessies en shalom,

Arie en Dorien Davidse


Geen opmerkingen:

Een reactie posten