vrijdag 26 maart 2010

Nooit te oud om te leren!

Inderdaad zitten we een levenlang in Gods leerschool. Steeds als je denkt dat je in het geestelijk leven iets onder de knie hebt, merk je dat je het elke dag weer moet leren. Op de kring Oudewater zijn we steeds bezig met een nabespreking over de prekenserie over het leven van David. Zondags is de serie al beëindigd, maar wij leren nog effe verder. Gisterenavond kwam mooi naar voren hoe David leerde eerst de Here te raadplegen voor hij plannen maakte en tot actie overging. Dat terwijl hij het koningschap op dat moment praktische in de schoot geworpen kreeg. De meesten op de kring moesten voor zichzelf constateren dat dit bij ons vaak het geval is. Dat geldt ook voor mij! (lees 2 Sam.2:1,2)
Paulus schrijft aan Timotheus dat we wel mogen bidden voor koningen en hooggeplaatsten. Zeker in de aanloop naar de volgende verkiezingen niet onbelangrijk. Bidden dat bestuurders en leidinggevenden eerst de Here raadplegen. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend. In Gouda wordt volop onderhandeld over een nieuw college. In Ouderkerk (waar wij wonen) gebeurt hetzelfde. Elisabeth van Zijl is daar volop bij betrokken. Zij is fractievoorzitter van de CU. Ook anderen uit onze gemeente zijn actief binnen bestuur en politiek. Voor hen allen een oproep tot gebed! Leer ons bidden!
Overigens: over leren gesproken: Opa is weer begonnen met een cursus Frans bij Emmanuelle van de Kraats. Prachtige taal krijg ik voorgeschoteld van een uitstekende privé docente. Leuk om te doen.
Daarom lees ik regelmatig in mijn stille tijd: la bonne semence (het goede zaad) http://www.bpcbs.com/ Een mooie site met leuke overdenkingen. Als je de Franse taal beheerst een echte aanrader.
Zondag spreekt in de eerste dienst Dick de Koning. In de tweede dienst hoop ikzelf voor te gaan. Het thema is: De rode loper uit. Voorbereidingen voor de dienst zijn in volle gang. Zo komen er heuse palmtakken en maken we ook een echte loper om de koning van Israël binnen te halen. Het is immers Palmpasen, het begin van de goede week! In Jean 12:12,13 on lit:”Hosanna, béni soit celui qui vient au nom du Seigneuir Jésus, de roi 'd Israël. (Hosanna, gezegend Hij die komt in de naam van de des Heren: de koning van Israël.)
Nu maar hopen dat deze zegenbede niet weer veranderd in: Kruisigt Hem. Zullen we het ooit leren?
Soyez béni (blessies)
Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten