woensdag 31 maart 2010

Ik dacht dat het de tuinman was!!

Maria leefde nog in het verleden. Ze was naar de graftuin getogen om het lichaam van Jezus te zalven. Daar ontmoette ze de tuinman. Tenminste: dat dacht ze. Het bleek de opgestane Heer te zijn. Door zijn opstanding hoeven we niet meer steeds achterom te kijken naar een onomkeerbaar verleden, maar mogen we plannen maken en hoop vatten voor de toekomst. Het tweede deel van ons vierluik luidt dan ook: Vooruitkijken. Dat kan ten diepste alleen met een levende Heer.
Deze week had ikzelf ook twee leuke ontmoetingen. Niet met tuinmannen. Zij wel met mij, omdat ik de afgelopen week de tuin klaargemaakt heb voor de as. lente en zomer.
De eerste was Rik Bennink van Compassion Nederland.
http://www.compassion.nl/
Een interessante ontmoeting met een bevlogen iemand die zich met hart en ziel inzet voor de sponsoring van straatkids 'all over the world.' En passant werden Dorien en ik uitgenodigd om – samen met een groep voorgangers en christelijke leiders in Nederland - op een projectreis mee te gaan naar Calcutta om met eigen ogen te kunnen zien wat de noden zijn en wat er door Compassion wordt gedaan. Moeilijk om op zo'n verzoek een antwoord te geven, maar we denken er wel over na.
Verder bezocht ik deze week Arie Verduijn in Veenendaal. Al jarenlang een goede vriend. Arie werkt als internationaal directeur van de AWF, de wereldwijde koepel van alle CAMA gemeenten.
http://www.awf.nu/
Tevens spreekt hij regelmatig in Gouda en is hij bijzonder lid van onze gemeente. Samen zo af en toe bijkletsen is ook waardevol. Deze Arie is een man met visie voor wereld evangelisatie en je komt altijd vol ideeën en plannen uit dergelijke gesprekken. Ook wat deze ontmoeting aangaat: Wie weet?
In elk geval gaan wij een hoopvolle toekomst tegemoet. Door de ontmoeting met de levende Heer! En van tijd tot tijd mogen we Hem ook in ontmoetingen onder elkaar terugzien.
Dat hoop ik ook van ganser harte voor Paaszondag. De ontmoeting begint dan met de aloude begroeting: De Heer is waarlijk opgestaan!!
Blessies en shalom.
Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten