donderdag 18 juni 2009

Aweetje
Het zal niemand verbazen dat wij heel erg genieten van onze kleindochter Julia. Ze doet het goed en groeit als kool! DV zondag 28 juni as. (zondag over een week!) zal ze – samen met Jip Marijn Brouwer – worden opgedragen in de eerste dienst. Een feestelijk moment!
Als je erover nadenkt dan besef je eens te meer dat een klein mensenkindje nog heel veel jaren mag groeien en van alles en nog wat moet leren. Is het in geestelijk opzicht eigenlijk niet net zo? De mooiste uitdaging voor ons als gemeente is toch te groeien in geloof. In diepgang. Zo samen op te trekken zodat wijzelf en levens van anderen veranderen naar het beeld van Jezus en mensen uitgroeien tot volwassen gelovigen! Prachtig toch!

Daar is de komende prekenserie over het leven van David en de bijbehorende diensten ook helemaal op gericht. De Bijbel open! Binnenkort hopen we als team eredienst een hele dag daarmee bezig te zijn. Hoe David met vallen en opstaan mocht groeien in geloof en genade!
Om mezelf voor te bereiden op deze nieuwe serie in het najaar ben ik – samen met Rocco – onlangs een hele dag naar de theologische boekhandel “Den Hertog” in Houten geweest. Het Mekka(?!) voor de theoloog en bijbelstudenten onder ons. Ik vond het heerlijk en ben met een stapel frisse commentaren op de bijbelboeken 1 en 2 Samuel naar huis teruggekeerd. Rocco mocht wat mij betreft de snelheidslimiet overtreden om zo snel mogelijk mij weer af te zetten op Grutto 10 Gouderak, want ik kon nauwelijks wachten om erin te lezen. (Overigens heeft hij zich niet laten opjagen, maar keurig de snelheidsbeperking in acht genomen)
Wat dacht u van:
“David, een man met passie& bestemming: Karakterschetsen” door Charles Swindoll,. Uit. Gazon.
“Het 1e en 2e boek Samuel; balans van een Messiaans koningschap”, Buijten&Schipperheijn.
“The Message of Samuel”, Mary J. Evans, Interversity Press, 2008.
“After God's own heart”, Mark J. Boda, P&R Publishing, 2007.
“Van schaapskooi tot de troon; 1 en 2 Samuel, Dr. H. Rossier, Voorhoeve.
“De prediking van het Oude Testament, 1 Samuel, deel 2”Dr. A.H. Van Zijl, Callenbach BV, 1989.
En diverse andere boeken en commentaren.

Tja...je bent in duiten een stuk armen, maar van binnen voel je je een stuk rijker!
Omringt door een schat aan boeken wens ik iedereen een heel mooi weekend en zie uit naar een nieuwe zondag!

Blessies en shalom
Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten