zondag 10 mei 2009





Aweetje
Vandaag Tom Linszen effe gezien en gesproken.
(bron: Facebook)
Hij is werkzaam op de Orka groep op het doveninstituut Weerklank in Amsterdam, waar Jesse verblijft. Tom werkt daar al jaren als groepsleider. Hij is zelf doof en daarom helemaal thuis in de wereld van doven. Onlangs heeft hij een indrukwekkende documentaire gemaakt samen met de bekende regisseur Willy Lindwer uit Jeruzalem met als titel: “Anna's stille strijd.” De documentaire is uitgezonden 4 mei jl. door de Joodse omroep en komt in aanmerking voor een Award. Heeft u de documentaire gemist? Het is zeer de moeite waard om hem terug te zien via onderstaande link.
http://www.uitzendinggemist.nl/




(Anna met de Israƫlische vlag in Auschwitz. Bron http://www.annasstillestrijd.nl/

In de ontroerende documentaire wordt het levensverhaal vertelt van de Joodse Anna in het concentratie vernietigingskamp Auschwitz tijdens de 2e Wereldoorlog. Tom ziet kans haar herinneringen op locatie vast te leggen en schildert deze vrouw, die in het kamp – ondanks haar handicap – weet te overleven.
Voor ons (Dorien en mij) was het een ontroerend verslag. Aangrijpend. Zeker als je, zoals wij, je sterk verbonden weet met het joodse volk en een dove (autistische) zoon hebt. Tom verdient hiermee een groot compliment!


(Dorien en Jesse op de geitenboerderij in het Amsterdamse bos)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten