donderdag 3 maart 2011

Conferentie ABC


Deze week bezocht ik de jaarlijkse conferentie van de ABC voorgangers en werkers. Dit keer waren we in een prachtig onderkomen in Zwartsluis.
Het was een mooie en zeer inspirerende conferentie. Veel gesprekken. Leuke ontmoetingen en indringende lezingen. Vooral de lezing van Ab Goldberg, directeur CAMA zending, heeft mij diep geraakt. Hij sprak oa. over het 1 Cor. 4:5: "De beraadslagingen van het hart." Daarbij werden wij bepaald bij het ondezoek naar ons eigen hart en wat zich daaral niet afspeelt!! Ook voor voorgangers is dat een uiterst nuttige geestelijke oefening.
Emoties waren er ook veelvuldig. In gesprekken van Han Jansen, voorganger a.i. in Heerenveen. Maar ook met werkers uit de ABC gemeente in Groningen. Daar werd men getroffen door het bericht dat een zendingsechtpaar vanuit hun gemeente in Kenia op een brute manier was overvallen, waarbij Ebel werd doodgeschoten en zijn vrouw werd verkracht. Ontstellend nieuws. Zeer schokkkend!
Dat bepaalde ons allen bij het martelaarschap. Zo gewoon in de vroege kerkgeschiedenis. Maar hoe zit het met ons? Hoever willen we gaan in onze toewijding aan Jezus?
Ik zie er erg naar uit zondag voor te gaan en als gezin van God in Gouda het avondmaal te vieren in de eerste dienst. In de prediking staan we stil bij het thema: OMN (onderweg naar morgen) Geen soap, maar het bepaald ons dat we gezamenlijk onderweg zijn naar de toekomst van Christus. De perlgrimspsalmen (120-134) kunnen ons onderweg helpen.

Blessies en tot zondag.

Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten