vrijdag 6 november 2009

Alpha en Omega

Deze week bij de "firma van Drie" geweest; een kunst expositie van Rik Zutphen en oa. Jet Crielaard achter de kerk (St. Jan) in Gouda. Mooie expositie. Vooral de woordkunst van Rik is heel inspirerend, verrassend en creatief. Hoeveel woorden kun je wel niet maken van het begrip "ver(wond)ering!" Probeer het maar eens! Deze keer trad Rik op met Jacco en samen waren ze erg creatief in beeld en geluid. Zeker een aanrader! De hele volgende week is de expositie nog geopend. De woordkunst rond de letters A en W spraken mij wel aan! Aweetje is namelijk niet alleen een koosnaampje. Je kunt er ook de eerste en laatste letter van het griekse alphabet in terugvinden. (Alpha en Omega) De eerste en laatste letter. Het begin en het einde. Lees Opb.1:8.




Rik en Jacco Zutphen, Els Becker, Irene Klein Haneveld en Dorien





Jet Crielaard had overigens ook een prachtig kunstwerk gemaakt, waarin de vorm van een fiets was te herkennen. De rode draad:"als je denkt dat je iets hebt, heb je niets. Als je denkt dat je niets hebt, heb je iets." Ik moest daarbij denken aan het boekje van A.W. Tozer. Een echte CAMA man. De titel is "Verlangen naar God" In het engels: " The pursuit of God." Een van de mooiste hoofdstukken heeft de intrigerende titel: "The blessedness of Possessing Nothing." (de gezegende toestand van bezitloosheid) Tozer (hij heeft overigens zijn voorletter helemaal mee!) zegt in dat hoofdstuk rake dingen over ons hart waar de speeltjes van de dingen en het bezit zo diep wortel hebben geschoten. En daar in ons hart begint het. De bijbel zegt ons immers dat daarin de oorsprongen des levens zijn!
David was een man naar Gods hart. In de prekenserie zijn we aanbeland bij studie 5. Het gaat over David op de vlucht voor Saul. David is in de leerschool van God: de wachtkamer. Hij is wel gezalfd, maar zijn feitelijke koningschap laat nog op zich wachten. God is nog niet klaar met David. Alles wordt hem afgenomen. Alle 'speeltjes'. Alle dingen. Zijn bezit, reputatie, positie. Alles. Ga er maar aanstaan! De letters van mijn naam mogen dan overeenkomen met het bovenstaande (A.W. Davidse), maar ik kan nog lang niet zeggen dat ik de gezegende toestand bereikt heb waar Tozer over spreekt en die David noodgedwongen heeft ervaren.
In dat verband is het leuk om te vermelden dat deze week Shane Claiborne in Nederland was voor een symposium. Bere interessant en ....een confronterende spiegel. In elk geval voor mij. Zie de onderstaande link voor meer informatie.
http://www.uitdagingonline.nl/Artikel/508/642694/Inspirerend-symposium-met-Shane-Claiborne.html?publicationdate=True&thumbnail=True

Shane Claiborne "The simple way" een radicale volgeling van Jezus, die ons een spiegel voorhoudt.
Overmorgen is het weer zondag. In het huis van God houdt Hij ons soms ook een spiegel voor. In die spiegel zie je jezelf. Soms ook lelijk om naar te kijken. Maar zie je ook iets van Gods oneindige genade? Daaraan moest ik ook denken toen ik de spiegel letterkunst van Rik bewonderde.
Blessies, shalom en tot zondag
Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten