woensdag 29 april 2009

Aweetje
Veelkleurigheid. Het valt je op. Overal staat alles in bloei. Nieuw leven. Ik geniet nog het meest van de Japanse kers die reikt tot mijn dakraam en die nu bijna is uitgebloeid.
Ook Parousia is een veelkleurig geheel. Ook daar borrelt nieuw leven op. Geweldig. De woorden veelkleurigheid en verscheidenheid zijn aan bod geweest in beide diensten zondag jl. Veel mensen, veel verschillende kleuren. Een bont geheel! Bij mij komt dan een besef van verwondering bovendrijven.
Die veelkleurigheid zal hopelijk as. zondag 3 mei ook zichtbaar worden. De 2e dienst is een zgn. “ieder heeft iets” dienst. (1 Cor.14:26) Deel je verwondering over het leven met Vader aan elkaar mee!
“Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen” Een gezegde dat aangeeft dat er een wonder moet gebeuren. Nu vallen Pasen en Pinksteren nooit op één dag, maar wonderen gebeuren er wel. In Hand. 2:43 lees je dat er vrees kwam over alle ziel. De NBV zegt: iedereen was vervuld met ontzag. Mensen waren onder de indruk van datgene wat Vader deed. Grote wonderen en tekenen. De Heilige Geest was zojuist op de Pinksterdag uitgestort en iedereen was er vol van. In het Engels lees je: “there was a sense of awe”. Onze God is een ontzagwekkende God!
http://www.youtube.com/watch?v=38V8jnN1Kpw
Effe klikken en zeg: Wauw!!
Een besef van verwondering. Dat gevoel had ik in de diensten van afgelopen zondag en dat besef was er ook toen met Pasen vijf mensen werden gedoopt. Superlatieven schieten tekort. Je hebt er gewoon geen woorden voor. Daarom zie ik uit naar Pinksteren op 31 mei as. Er zijn op dit moment al verschillende doopkandidaten die gedoopt willen worden. Wie volgt? Geef je op bij mij, ondergetekende. “Wij zijn dan met Christus begraven door de doop in de dood opdat gelijk Christus opgewekt is door de majesteit (ontzagwekkendheid!) van de Vader, zo ook wij in nieuwheid des levens wandelen.” (Rom.6:4)
Tussen Pasen en Pinksteren is er ook de verwondering over het nieuwe leven dat geboren is. Vier baby's worden aan God opgedragen in de 2e dienst van zo. 10 mei as. (zondag over een week) Josanne Kluiver, Milou Bergwerff, Jeditha Renes en Annelou Beil.
Hier ben ik alvast even aan het oefenen met Annelou. (zie foto onder)
Het zal een grote drukte worden, maar ook iets om naar uit te zien. Zullen we samen proberen alle gasten warm en hartelijk welkom te heten? (Rom.12:13) In de eerste dienst zal dan voorgaan Rudy Wassens. Wie aanwezig was tijdens de huwelijksinzegening van Matthijs en Elisabeth Beil moet wel geraakt zijn door zijn prediking. Rudy zal spreken over zending! We zijn niet voor niets een CAMA gemeente!
Zoals gezegd ben ikzelf van 1 t/m 8 mei afwezig.
Ik hoop iedereen daarna weer in goede gezondheid te begroeten.
Zoals altijd: shalom en blessies voor alle Goudse Parousianen!!
Arie Davidse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten