donderdag 25 augustus 2011

Vakantie Griekenland

(Venetie trekt aan ons voorbij)
Deze week zijn Dorien en ik terug gekomen van een geweldig vakantie in Griekenland. Met de auto en vouwwagen zijn we naar Venetie gegaan en van daaruit met de boot via Igoumentisa en Corfu naar Patras. We kampeerden in Epidavros aan de Saronische golf en hadden een plekje gereserveerd pal aan het water met een fantastisch uitzicht over de zee en de eilanden voor de kust. De temperatuur was heerlijk. Gemiddeld 35 graden. Lekker uitgerust. Heel veel gezien. (Athene - met de Akropolis en het Parthenon en daarop de restanten van de tempel van Pallas Athene, de Aréopagus, de Agora met de Stoa en de tempel van Hephasthos, het antieke Corinthe - waar de apostel Paulus een gemeente stichtte! - , Olympia - de bakermat van de Olympische Spelen - Epidavros zelf, met het fantastische theater uit de 4e eeuw voor de GJ en de tempel van Aesklepios, de god van de geneeskunde etc. etc.)
Ook hebben we heerlijk gevaren langs allerlei eilandjes en baaitjes met onze kano. Soms een dag doorgebracht op één van de standjes. Vaak was er niemand anders!! (Heerlijk toch?!)
Ook vreselijk veel gelezen. De boeken van Joel Rosenburg (De laatste dagen, de laatste J i h a d , h e t E z e c h i e l s c e n a r i o e a . ) d e l e v e n s b e s c h r i j v i ng van Ayan Hishi Ali, het waargebeurde verhaal geschreven door John Grisham over de "gevangene" in de dodencel van Mc Alister in Oklahoma, die twaalf jaar onterecht gevangen heeft gezeten, enz. enz.
Het was één van de mooiste vakanties die we hebben beleefd.
Nu weer aan het werk!!
Blessies en shalom,
Arie.
(Bezoek aan de opgravingen in Mycene op de Peloponessos. Eén van de oudste beschavingen op het Europeese vasteland.)