vrijdag 11 juni 2010

Ultiem Geluk

Gisterenavond de kring van theologie en filosofie bezocht samen met Ds. Cees van Duijn NH predikant hier in Gouda. We waren in deze kring uitgenodigd voor de nabespreking van het boek van Vincent Brummer “Ultiem Geluk”, een nieuwe kijk op Jezus, de verzoening en de Drie-eenheid. Het was een interessante avond met pittige discussies die nieuwe inzichten opleverden m.b.t. deze belangrijke theologische onderwerpen.
Over Ultiem geluk gesproken: de maanden mei en juni zijn bij uitstek de trouwmaanden. Menno Frederiks en Judith hebben bij elkaar het geluk gevonden en geven elkaar het “ja”woord op vrijdag 26 juni as. Ik ben erg blij dat zij elkaar gevonden hebben. Voor ons zal het zo. 20 juni as. al weer dertig jaar geleden zijn. In het gezin vieren we dat uiteraard, maar een traktatie (eigengemaakte taart van Rivka!) zal die zondag niet ontbreken bij de thee en koffie.
Maar zover is het nog niet, want eerst is er as. zondag, waarbij we het 'geluk' hebben om in de eerste dienst drie nieuwe ambtsdragers in te zegenen. In de tweede dienst wordt er in de Reeuwijkse Plassen gedoopt. In de prediking besteden we aandacht aan de doop van Jezus in de Jordaan en het symbool van de duif die op Hem neerdaalde. Een bijbelgedeelte dat mij altijd doet denken aan de doop in de Jordaan van (oa.) Addy mei 2006 en zijn wonderlijke ervaring met de duif. Terwijl ik dit schrijf geniet ik van de twee koerende duiven die al jarenlang in onze achtertuin een graantje van de kippen meepikken. Een klein stukje geluk! Misschien bezoeken de duiven ons ook wel bij de Plassen in Reeuwijk. Wie weet! Wonderen zijn de wereld niet uit. Tot as. zondag in één van de diensten.
Blessies en shalom,
Arie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten